TopSolid'Wood Cam

TopSolid’WoodCam

... het aansturen van alle gangbare CNC-machines in de houtverwerkende industrie is geen probleem met TopSolid’WoodCam!

CNC-interfaces

Binnen TopSolid’Wood is het mogelijk om zonder het gebruik van TopSolid’WoodCam toch eenvoudige CNC-programma’s te genereren voor de meest gangbare CNC-machines. Met een zogenaamde interface worden automatisch bewerkingen gegenereerd zoals contourfrezen, boren, groeven, sponningen, kamers e.d.

Momenteel zijn er directe interfaces beschikbaar voor WoodWop (Homag/Weeke), Xilog Plus en Xilog Maestro (SCM/Morbidelli), BiesseWorks en B-Solid (Biesse), NC-hops (Holzherr).

Daarnaast is het mogelijk om met een DXF-interface een machine specifieke 3D-DXF te genereren waardoor alle bewerkingsstrategieën in de DXF worden meegegeven. Dit is in te richten voor alle gangbare CNC-machines.

Neem contact op voor meer informatie »

Koppelingen met zaagoptimalisatie

Standaard kan TopSolid’Wood een export maken van de zaaglijst met allerlei gegevens per paneel. Door middel van het exportbestand (.txt, .csv of .xls) kunnen deze gegevens overgeheveld worden naar een zaagoptimalisatiesoftware.

TopSolid’Wood kent specifiek ontwikkelde exportbestanden voor o.a. de Bemet zaagoptimalisatie, Schnitt Profit Interface (Homag), Opticut Interface en Ardis Interface.

Neem contact op voor meer informatie »

Bedrijven die werken met TopSolid

“TopSolid’Wood biedt de mogelijkheid om een compleet verhaal van A tot Z voor de klant tot in detail uit te werken. Dus de volledige werkvoorbereiding, het ontwerp plus de aansturing van de productiemachines. En dat zonder tijdverlies.”

Jan Willem Last - werkvoorbereider Admiraal Jacht- & Scheepsbetimmeringen

“Het is een hele zoektocht geweest. De meeste pakketten sloten niet goed aan op de verschillende houtbewerkingsmachines, die we direct vanuit de werkvoorbereiding wilden aansturen. Tot we in aanraking kwamen met TopSolid’Wood van Bemet.”

Addie Anbeek – directeur AG Interior Solutions

“Met TopSolid is het benodigd aantal opspanningen teruggebracht van 10 tot 2 opspanningen per hydraulisch blok. Dat is 80% minder!”

Frebo

“Het onderbrengen van automatisering onder één dak was een zeer belangrijke factor in het kiezen voor gereedschapsbeheersoftware.”

Braakhuis Borne Metaaltechniek

“We zochten een tekenprogramma dat verschillende stappen in één keer kan doen: de tekening maken, de juiste productiegegevens eraan koppelen en daar zaaglijsten uit genereren. TopSolid’Wood is een programma zonder beperkingen en met intelligentie, waarvan we sommige onderdelen misschien pas over een paar jaar nodig hebben. Zo zijn we bij Bemet uitgekomen.”

Rik Drost – directeur Te Boveldt Meubelmakerij

“We gebruiken TopSolid voor het aanmaken van 3D-modellen en het programmeren van prototypen, mallen, matrijzen, elektroden en kernen. Met behulp van TopSolid krijgen we snel een goed eindproduct. Een TOPproduct.”

Wim van Roekel - programmeur Moba

“Het is prettig om te werken met één enkele leverancier voor zowel CAD/CAM als ERP oplossingen die hier gebruikt worden.”

Sjaak Branderhorst – directeur Mabotec

“TopSolid 7 heeft ervoor gezorgd dat de rekensnelheid met 50% is toegenomen. Het programma is ideaal om eenvoudiger complexe onderdelen te programmeren. Hier zijn de programmeertijden afgenomen sinds het gebruik van TopSolid 7.”

Maikel Schapendonk
CNC Frezen - programmeur
Gereedschapmakerij Van Vlijmen