3D CAD/CAM software voor de houtsector: TopSolid'Wood

TopSolid'Wood CAD/CAM voor hout- en interieurbouw

... dé geïntegreerde oplossing voor ontwerp, 3D-visualisatie, montage- en productiedocumentatie, 2D-werktekeningen, CNC-programma’s en zelfs complete nestingen!

Waarom TopSolid'Wood?

checkmark

Fotorealistische rendering – 3D-visualisatie

Met TopSolid’Wood kunt u visueel aantrekkelijke fotorealistische afbeeldingen maken voor uw klanten die een goed beeld willen van het eindresultaat

checkmark

Standaard een geavanceerde bibliotheek

TopSolid’Wood heeft standaard een zeer geavanceerde bibliotheek functionaliteit. Dit betekent dat u snel uw eigen parametrische bibliotheek kunt opbouwen voor het hergebruiken van componenten of samenstellingen in nieuwe projecten.

checkmark

Eenvoudig wijzigingen aanbrengen

Door associatie tussen het 3D-model en de 2D-tekeningen, zaaglijsten, stuklijsten en CNC-programma’s, worden alle documenten automatisch mee gewijzigd. Dit levert een enorme tijdsbesparing op en reduceert de kans op fouten aanzienlijk.

checkmark

Geïntegreerd en geautomatiseerd CAD/CAM

Goede aansturing van complexe CNC-houtbewerkingsmachines dankzij volledige integratie tussen CAD en CAM: de CNC wordt 100% benut!

Bedrijven die met onze oplossingen werken

“TopSolid’Wood biedt de mogelijkheid om een compleet verhaal van A tot Z voor de klant tot in detail uit te werken. Dus de volledige werkvoorbereiding, het ontwerp plus de aansturing van de productiemachines. En dat zonder tijdverlies.”

Jan Willem Last - werkvoorbereider Admiraal Jacht- & Scheepsbetimmeringen

“Het is een hele zoektocht geweest. De meeste pakketten sloten niet goed aan op de verschillende houtbewerkingsmachines, die we direct vanuit de werkvoorbereiding wilden aansturen. Tot we in aanraking kwamen met TopSolid’Wood van Bemet.”

Addie Anbeek – directeur AG Interior Solutions

“We zochten een tekenprogramma dat verschillende stappen in één keer kan doen: de tekening maken, de juiste productiegegevens eraan koppelen en daar zaaglijsten uit genereren. TopSolid’Wood is een programma zonder beperkingen en met intelligentie, waarvan we sommige onderdelen misschien pas over een paar jaar nodig hebben. Zo zijn we bij Bemet uitgekomen.”

Rik Drost – directeur Te Boveldt Meubelmakerij

Koppelingen met zaagoptimalisatie

Standaard kan TopSolid’Wood een export maken van de zaaglijst met allerlei gegevens per paneel. Door middel van het exportbestand (.txt, .csv of .xls) kunnen deze gegevens overgeheveld worden naar een zaagoptimalisatiesoftware.

TopSolid’Wood kent specifiek ontwikkelde exportbestanden voor o.a. de Bemet zaagoptimalisatie, Schnitt Profit Interface (Homag), Opticut Interface en Ardis Interface.

Neem contact op voor meer informatie »

CNC-interfaces

Binnen TopSolid’Wood is het mogelijk om zonder het gebruik van TopSolid’WoodCam toch eenvoudige CNC-programma’s te genereren voor de meest gangbare CNC-machines. Met een zogenaamde interface worden automatisch bewerkingen gegenereerd zoals contourfrezen, boren, groeven, sponningen, kamers e.d.

Momenteel zijn er directe interfaces beschikbaar voor WoodWop (Homag/Weeke), Xilog Plus en Xilog Maestro (SCM/Morbidelli), BiesseWorks en B-Solid (Biesse), NC-hops (Holzherr).

Daarnaast is het mogelijk om met een DXF-interface een machine specifieke 3D-DXF te genereren waardoor alle bewerkingsstrategieën in de DXF worden meegegeven. Dit is in te richten voor alle gangbare CNC-machines.

Neem contact op voor meer informatie »