TopSolid'Cam Bemet International

TopSolid'Cam

Één van de sterkste punten van TopSolid’Cam is dat het alle machinale bewerkingsprocessen aan kan. Daarnaast is het een van de weinige CAM oplossingen op de markt die in staat is om alle onderdelen te produceren met behulp van de meest geschikte machinale bewerking.

Tolerantiebereik wordt optimaal benut

Modellen moeten vaak aangepast worden voordat ze kunnen worden geproduceerd. Meestal worden modellen getekend met nominale waarden waarbij de toleranties later worden toegevoegd, hetzij in het 3D-model of in de gedetailleerde tekeningen. De producent maakt gebruik van het 3D-model om het onderdeel te maken. Dat betekent dat wijzigingen aan het model moeten worden aangebracht zodat het voldoet aan de toleranties, of dat het onderdeel moet worden aangepast.

Het 3D-model moet minimaal voldoen aan de gemiddelde toleranties van het model, hoewel de maximale of minimale tolerantiewaarden de voorkeur hebben. Hierdoor kan het tolerantiebereik optimaal worden benut. Met de zeer krachtige FreeShape-functies, kan TopSolid’Cam het onderdeel, indien nodig, updaten of volledig opnieuw modelleren.

Aansturen op aanloop- en terugtrekbewegingen

Voorkom een aanvaring aan de machine: Uniek in de TopSolid software is het sturen van de aanloop en de uitloop van een bewerking. De aanloop is de weg van het gereedschapswisselpunt naar de inloop van de bewerking. Zeker op meerassige machines waarbij de inloop op een geroteerd bewerkingsvlak ligt, is een aanvaring aan de machine te verwachten. Door middel van deze aanloopfunctionaliteit, is de weg van wissel naar inloop stap voor stap, as voor as, ten opzichte van machine- of bewerkingsnulpunt te sturen.

U heeft dus volledige controle met een exacte simulatie van wat er in de werkelijkheid gaat gebeuren!

Draadloos DNC met Quinx

Wilt u snelle en betrouwbare NC-datacommunicatie tussen uw fileserver en CNC-machine? Kies dan voor het draadloze DNC-netwerksysteem van Quinx, waarbij elke CNC-machine is uitgerust met een DNC-in-the-box in of bij de besturingskast. Met deze box kunt u NC-bestanden draadloos, foutloos en snel uitwisselen tussen fileserver en CNC-machines.

Draadloze communicatie (DNC-)beheer NC-bestanden
Eindeloos zoeken naar een NC-bestand is onnodig met CNC Programmabeheer: een module van ons ERP-systeem Plan-de-CAMpagne om eenvoudig NC-bestanden te beheren. In CNC Programmabeheer kunt u op basis van klantnaam, bewerkingsplaats of tekening-, revisie-, project- of itemnummer snel NC-bestanden terugzoeken en hergebruiken. CNC Programmabeheer kan zowel zelfstandig als geïntegreerd binnen Plan-de-CAMpagne functioneren.

Voordelen Quinx DNC en CNC Programmabeheer

  • Betrouwbare en snelle overdracht van NC-data tussen fileserver en CNC-machines
  • Vanaf machinebesturing NC-data opvragen van server én versturen naar server
  • Directe integratie van de CNC-machines in het ethernet-netwerk
  • Geen pc’s in de werkplaats noodzakelijk
  • Snel en eenvoudig NC-bestanden zoeken, beheren en genereren
  • Handgemaakt NC-bestand bij machine opslaan op server

Contact | Voor meer informatie »

Bedrijven die werken met TopSolid

“Wij kunnen met TopSolid’Wood een gedetailleerd ontwerp laten zien zodat klanten een helder beeld krijgen van het door hun gewenste meubel of de complete inrichting. Tevens is de aansturing vanuit het pakket naar de machines uitstekend. Alles sluit logisch op elkaar aan. Deze software is precies wat bedrijven nodig hebben. Het zorgt ervoor dat het productieproces optimaal blijft functioneren.”

Marcel Hutten, eigenaar Marcel Interieurs

“TopSolid’Wood biedt de mogelijkheid om een compleet verhaal van A tot Z voor de klant tot in detail uit te werken. Dus de volledige werkvoorbereiding, het ontwerp plus de aansturing van de productiemachines. En dat zonder tijdverlies.”

Jan Willem Last - werkvoorbereider Admiraal Jacht- & Scheepsbetimmeringen

“Het is een hele zoektocht geweest. De meeste pakketten sloten niet goed aan op de verschillende houtbewerkingsmachines, die we direct vanuit de werkvoorbereiding wilden aansturen. Tot we in aanraking kwamen met TopSolid’Wood van Bemet.”

Addie Anbeek – directeur AG Interior Solutions

“Met TopSolid is het benodigd aantal opspanningen teruggebracht van 10 tot 2 opspanningen per hydraulisch blok. Dat is 80% minder!”

Frebo

“Het onderbrengen van automatisering onder één dak was een zeer belangrijke factor in het kiezen voor gereedschapsbeheersoftware.”

Braakhuis Borne Metaaltechniek

“We zochten een tekenprogramma dat verschillende stappen in één keer kan doen: de tekening maken, de juiste productiegegevens eraan koppelen en daar zaaglijsten uit genereren. TopSolid’Wood is een programma zonder beperkingen en met intelligentie, waarvan we sommige onderdelen misschien pas over een paar jaar nodig hebben. Zo zijn we bij Bemet uitgekomen.”

Rik Drost – directeur Te Boveldt Meubelmakerij

“We gebruiken TopSolid voor het aanmaken van 3D-modellen en het programmeren van prototypen, mallen, matrijzen, elektroden en kernen. Met behulp van TopSolid krijgen we snel een goed eindproduct. Een TOPproduct.”

Wim van Roekel - programmeur Moba

“Het is prettig om te werken met één enkele leverancier voor zowel CAD/CAM als ERP oplossingen die hier gebruikt worden.”

Sjaak Branderhorst – directeur Mabotec

“TopSolid 7 heeft ervoor gezorgd dat de rekensnelheid met 50% is toegenomen. Het programma is ideaal om eenvoudiger complexe onderdelen te programmeren. Hier zijn de programmeertijden afgenomen sinds het gebruik van TopSolid 7.”

Maikel Schapendonk
CNC Frezen - programmeur
Gereedschapmakerij Van Vlijmen

Klaar voor een optimaal productieproces?

Bemet Salesteam
Bemet Salesteam
0318 - 495858

Persoonlijk advies

Laat uw telefoonnummer achter zodat wij u terug kunnen bellen. Uiteraard gaan wij vertrouwelijk met al uw gegevens om.

Dit is onze totaaloplossing

ERP voor een efficiënte bedrijfsvoering:
Plan-de-CAMpagne

Met Plan-de-CAMpagne haalt u een complete softwareoplossing in huis van offerteaanvraag tot en met de factuur. Realiseer bovendien 2x zoveel orders met dezelfde capaciteit door tijdsbesparing en foutenreductie dankzij eenmalige gegevensinvoer.

Lees meer »

Compleet kwaliteits- en gereedschapsbeheer: APM

Met APM+ hoeft u niet meer te zoeken naar gereedschappen dankzij inzicht in locatie- en voorraadbeheer van gereedschappen, meet- en opspanmiddelen. Verbeter de kwaliteit en voorkom productfouten of machinestilstand door grafisch inzicht in SPC (Statistische Proces Controle).

Lees meer »

CAD/CAM-software voor optimale CNC-aansturing:
TopSolid

Ontwerp, simuleer en produceer uw complexe producten eenvoudig met de gebruiksvriendelijke en intuïtieve software van TopSolid en realiseer 30% meer spilrendement. Van productontwerp tot aan het genereren van de NC-code; alles in 1x goed dankzij de betrouwbare machinesimulatie!

Lees meer »

3D CAD/CAM-software voor de houtsector:
TopSolid'Wood

TopSolid’Wood zorgt voor een goede aansturing van complexe CNC-houtbewerkingsmachines dankzij volledige integratie tussen CAD en CAM. Alle gekoppelde stuklijsten, werktekeningen en bestanden worden bovendien automatisch bijgewerkt bij wijzigingen: dit levert u een enorme tijdsbesparing op en reduceert de kans op fouten aanzienlijk!

Lees meer »