CAD/CAM-software voor optimale CNC aansturing: TopSolid

TopSolid 7: Het CAD/CAM-systeem voor frezen, draaien en draai-frees combinaties

Of u nu engineer, interieur-, machinebouwer of toeleverancier bent, u heeft software nodig om onderdelen efficiënt en nauwkeurig te ontwerpen en om uw CNC-machines nauwkeurig aan te sturen.

Waarom TopSolid?

lightning

Sneller produceren en programmeren door standaardiseren

Leg uw favoriete bewerkingsmethodes eenvoudig vast en hergebruik deze op alle te programmeren producten. Wisselen van uitgangsmateriaal? TopSolid werkt de snijgegevens automatisch bij!

bar-graph

Kostenefficiënter door de integratie van CAD en CAM

Minimaliseer de kosten die voortkomen uit herwerk als ontwerpen veranderen; de productiedocumentatie zal zichzelf automatisch updaten

checkmark

Gebruiksvriendelijke en intuïtief interface

Volledige Windows userinterface met handige functies zoals copy/paste + drag & drop

bar-graph

Werkplaatsdocumentatie

Geen zorgen meer over de documenten voor de werkplaats. TopSolid heeft uw werkplaatsdocumenten standaard klaar staan na het programmeren van het product. Denk hierbij aan opspantekeningen, operatielijsten en gereedschapslijsten.

bar-graph

Minimale machine-insteltijd en maximaal spilrendement

Meer doen in minder tijd: dezelfde bewerkingen definiëren is verleden tijd

checkmark

Complexe producten eenvoudig ontwerpen, simuleren en produceren

“De gebruiksvriendelijkheid van het programma zorgde ervoor dat collega’s die nog niet met TopSolid hadden gewerkt, al binnen enkele dagen in staat waren om complexe onderdelen te produceren”

TopSolid: dé oplossing voor alle machines en besturingssystemen

TopSolid werkt nauw samen met machineleveranciers voor het maken van de postprocessoren. Ook hebben we flink wat ervaring met leveranciers voor besturingssystemen. Het moet gek lopen als we uw machine niet aan de praat krijgen.

Lees meer over de ondersteuning van elk machinetype »

Bedrijven die met onze oplossingen werken

“TopSolid’Wood biedt de mogelijkheid om een compleet verhaal van A tot Z voor de klant tot in detail uit te werken. Dus de volledige werkvoorbereiding, het ontwerp plus de aansturing van de productiemachines. En dat zonder tijdverlies.”

Jan Willem Last - werkvoorbereider Admiraal Jacht- & Scheepsbetimmeringen

“Het is een hele zoektocht geweest. De meeste pakketten sloten niet goed aan op de verschillende houtbewerkingsmachines, die we direct vanuit de werkvoorbereiding wilden aansturen. Tot we in aanraking kwamen met TopSolid’Wood van Bemet.”

Addie Anbeek – directeur AG Interior Solutions

“Met TopSolid is het benodigd aantal opspanningen teruggebracht van 10 tot 2 opspanningen per hydraulisch blok. Dat is 80% minder!”

Frebo

“Het onderbrengen van automatisering onder één dak was een zeer belangrijke factor in het kiezen voor gereedschapsbeheersoftware.”

Braakhuis Borne Metaaltechniek

“We zochten een tekenprogramma dat verschillende stappen in één keer kan doen: de tekening maken, de juiste productiegegevens eraan koppelen en daar zaaglijsten uit genereren. TopSolid’Wood is een programma zonder beperkingen en met intelligentie, waarvan we sommige onderdelen misschien pas over een paar jaar nodig hebben. Zo zijn we bij Bemet uitgekomen.”

Rik Drost – directeur Te Boveldt Meubelmakerij

“We gebruiken TopSolid voor het aanmaken van 3D-modellen en het programmeren van prototypen, mallen, matrijzen, elektroden en kernen. Met behulp van TopSolid krijgen we snel een goed eindproduct. Een TOPproduct.”

Wim van Roekel - programmeur Moba

“Het is prettig om te werken met één enkele leverancier voor zowel CAD/CAM als ERP oplossingen die hier gebruikt worden.”

Sjaak Branderhorst – directeur Mabotec

“TopSolid 7 heeft ervoor gezorgd dat de rekensnelheid met 50% is toegenomen. Het programma is ideaal om eenvoudiger complexe onderdelen te programmeren. Hier zijn de programmeertijden afgenomen sinds het gebruik van TopSolid 7.”

Maikel Schapendonk
CNC Frezen - programmeur
Gereedschapmakerij Van Vlijmen