TopSolid Nieuws

Van sommige klanten krijgen we wel eens de vraag waarom ze naast licenties en de helpdesk ook moeten betalen voor onderhoud. Want, wordt er dan geredeneerd, als ik de software aanschaf, dan werkt het toch goed? Het feit dat het werkt is helaas geen garantie voor morgen of volgende week. Software heeft nu eenmaal onderhoud en updates nodig. Vergelijk het maar met een auto: af en toe de olie vervangen voorkomt dat de motor in de soep loopt. 

Lees meer

Het programmeren van 3D-onderdelen voor een CNC-machine kan een uitdaging zijn, maar TopSolid kan u daarmee helpen. Hoe? Door ervoor te zorgen dat u TopSolid uw methodieken van produceren aanleert.

Lees meer

Wilt u weten of uw bedrijfsproces optimaal functioneert? Maak dan op de Bemet-stand (nummer 178) tijdens de METAVAK een afspraak voor een gratis quick scan: daarbij brengt één van onze ervaren collega’s enkele hoofdprocessen binnen uw bedrijf in kaart.

Lees meer

We kunnen terugkijken op een succesvolle deelname aan de Promas Open Dagen! De perfecte match tussen een leverancier van verspanende CNC-gestuurde metaalbewerkingsmachines en een softwareleverancier van ERP, Kwaliteits- & Gereedschapsbeheer en CAD/CAM-systemen.

Lees meer

Het bedrijf Van Haandel Metaal is gespecialiseerd in draaien en frezen van aluminium en kunststof componenten. Zo leveren ze maatwerk voor diverse branches, waaronder die voor de auto-industrie. Hiervoor gebruikt Van Haandel Metaal al jarenlang met succes de software-oplossingen TopSolid, APM+ en Plan-de-CAMpagne om hun bedrijfsprocessen te optimaliseren.

Lees meer

Het programmeren van een B-Axis Mill Turn machine kan best lastig zijn, de mogelijkheden van deze machine zijn immers eindeloos. Daarom is het fijn dat er softwareoplossing bestaat die de machine begrijpt en die u bovendien het gemakkelijk maakt om deze machine te laten snijden.

Lees meer

Op 30, 31 oktober en 1 november 2018 vindt alweer de 14e editie van METAVAK in Evenementenhal Gorinchem plaats. Dé vakbeurs voor de gehele metaalbranche. Fabrikanten, importeurs en groothandelaren op het gebied van metaalbewerkingsmachines, -gereedschappen, industriële automatisering en meet- en regeltechnieken maken onderdeel uit van het platform.

Lees meer

Business Software Event helpt maakbedrijven met de transitie van op papier naar digitaal werken. Thema dit jaar is “Groeien door digitalisering”.  Dit vraagt een heldere visie op het gebied van automatiseren en verbeteren van bedrijfsprocessen. U bent bij Bemet op stand 48 aan het juiste adres om uw bedrijfsproces van A tot Z te automatiseren: van de administratie en werkvoorbereiding tot de werkplaats. Voor elke stap bieden wij een softwareoplossing en leggen wij de verbinding tussen uw processen.

Lees meer

Inrichting van de software bepaalt de dagelijks benodigde tijd voor het programmeren. Basiskennis vastleggen is van cruciaal belang voor verdere automatisering. De workshop vindt plaats bij Bemet International in Veenendaal op vrijdag 7 september 2018.

Lees meer

Recentelijk is TopSolid 7.12 gereleased. Deze nieuwe versie zit boordevol nieuwe functionaliteiten, waardoor u nog sneller en efficiënter kunt ontwerpen en programmeren.

Lees meer

(Toekomstige) verspaners met een 5-assige machine opgelet! Op 13 en 14 juni wordt in samenwerking met BMT Machines in Raamsdonksveer een informatief seminar georganiseerd over 5-assig frezen. Het doel is om uw kennis en vaardigheden te vergroten m.b.t. het efficiënt inzetten van 5-assige bewerkingscentra in uw productie.

Lees meer

Van Trierum Metaalbewerking uit Lunteren is een fijnmechanische verspanende toeleverancier, met name gericht op de medische industrie en (speciaal-)machinebouw. Het bedrijf maakt hiervoor gebruik van het ERP-systeem Plan-de-CAMpagne en de CAD/CAM-oplossing TopSolid van Bemet International en brengt zo zijn complete automatiseringsproces onder bij één leverancier.

Lees meer

Het programmeren van complexe producten op een draai-frees combinatie met een B-as kan lastig zijn, maar met TopSolid 7 wordt het u makkelijker gemaakt.

Lees meer

In de Bemet Nieuws uit april vorig jaar hebben we u geïnformeerd over de voordelen van een koppeling tussen APM+ en Plan-de-CAMpagne. We zijn blij u te melden dat sinds kort de koppeling tussen APM+ en TopSolid aanzienlijk verbeterd is. Ideaal voor CAM-programmeurs of werkvoorbereiders, die nu die nu vanuit hun eigen TopSolid-omgeving kunnen blijven werken. Er hoeft geen aparte export meer gemaakt te worden en met een druk op de knop brengt de koppeling alle gereedschappen, gereedschapssamenstellingen, snijcondities en de geometrie uit APM+ over naar TopSolid!

Lees meer

Het Bemet team van 3D CAD/CAM-software TopSolid behoorde in 2017 opnieuw bij de beste internationale resellers van Missler. Gefeliciteerd met deze prestatie! 

Lees meer

Tegenwoordig staan bij Icamat Technology de dertigtal CNC-verspaningsmachines, een forse 3D-meetmachine en diverse CAD/CAM-systemen onder de regie van ERP-pakket Plan-de-CAMpagne & werkplaatssoftware APM+ te draaien.

Lees meer

Op een KME-zuil kunnen meerdere producten tegelijk worden opgespannen. Dit kan interessant zijn voor bedrijven die series maken. Programmeert u ook producten op een zuil of heeft u interesse hierin? Bekijk de serie video’s waarin stap voor stap de belangrijkste processen getoond worden die nodig zijn om een onderdeel te programmeren welke opgespannen zijn op een zuil.

Lees meer

Het programmeren van 3D-onderdelen kan voor een CNC-machine een uitdaging zijn. Gelukkig gaat dat met TopSolid een stuk makkelijker! Hoe? TopSolid creëert een omgeving waarin u TopSolid uw productiemethodes kan leren.

Lees meer

Het maken van gereedschapsbanen bij een freesproduct is in een productieomgeving vaak niet voldoende. Er is ook informatie over de gebruikte gereedschappen en gereedschapsgeometrie nodig. In TopSolid kunt u dit soort documenten direct en automatisch vanuit TopSolid aanmaken. En, ook belangrijk, eenvoudig aanpassen naar uw eigen instellingen.

Lees meer

Macovak, een Belgisch producent van onderdelen van afvullijnen, heeft recentelijk TopSolid in gebruik genomen voor het ontwerp en de CAM-programmering van kunststof schroeven en wormen.

Lees meer

Macovak is gevestigd in Lint (BE) en is producent van onderdelen van afvullijnen. Dit bedrijf heeft recentelijk de CAD/CAM-oplossing TopSolid in gebruik genomen voor het ontwerp en de CAM-programmering van kunststof schroeven en wormen. Zodra het ontwerp gereed is, wordt het met TopSolid’Cam geprogrammeerd. Macovak produceert de schroeven ook zelf, op een 4-assige bewerkingsmachine.

Lees meer

De nieuwe release van TopSolid (versie 7.11) is beschikbaar. Daarin is veel aandacht besteed aan verbeterde functies, nieuwe functionaliteiten en verhoogde snelheid in dagelijks gebruik. De meer dan 130 verbeteringen en nieuwe punten zijn te veel om op te noemen, maar we willen hier graag een aantal toelichten.

Lees meer

Automatiseren is een must in tijden waarin elk productiebedrijf het aantal spiluren wenst te maximaliseren. TopSolid biedt op dat vlak verschillende mogelijkheden. Een van deze mogelijkheden is het kopiëren van een onderdeel, waardoor alle bijbehorende bewerkingen automatisch mee gekopieerd worden. Op deze wijze kunt u snel een tweede product programmeren.

Lees meer

Metaalbedrijf DiTech uit Zevenaar is het bewijs dat TopSolid 7 eenvoudig in gebruik en snel te leren is. Enkele maanden na de implementatie van TopSolid 7 waren de medewerkers van DiTech in staat om – geheel zelfstandig – complete en complexe producten te programmeren, 1-op-1 simuleren en produceren.

Lees meer

Iedereen wil sneller en dus meer kunnen programmeren in minder tijd. Maar om dingen sneller te kunnen doen moet je standaardiseren en keuzes maken. Door deze keuzes vast te leggen in de software, kan een efficiencyslag gemaakt worden. Maar het is dus uiterst belangrijk eerst te standaardiseren!

Lees meer

Michel Peters, accountmanager van Bemet, licht tijdens de plenaire openingssessie toe waardoor deze groei gerealiseerd is: “We hebben geïnvesteerd in nieuwe mensen, zowel op commercieel als op technisch vlak. Dit, in combinatie met de juiste focus op onze totaaloplossing, heeft ervoor gezorgd dat we een bijzonder goed jaar achter de rug hebben.

Lees meer

TopSolid Tips & Trucs

Het programmeren van 3D-onderdelen voor een CNC-machine kan een uitdaging zijn, maar TopSolid kan u daarmee helpen. Hoe? Door ervoor te zorgen dat u TopSolid uw methodieken van produceren aanleert.

Lees meer

Het programmeren van een B-Axis Mill Turn machine kan best lastig zijn, de mogelijkheden van deze machine zijn immers eindeloos. Daarom is het fijn dat er softwareoplossing bestaat die de machine begrijpt en die u bovendien het gemakkelijk maakt om deze machine te laten snijden.

Lees meer

Werkt TopSolid soms trager of is de efficiency niet optimaal? Dan heeft u wellicht baat bij de volgende documenten met instellingen waarmee u de performance van TopSolid 7 kunt verbeteren.

Lees meer

Niets is frustrerender dan wanneer u geïmporteerde data probeert aan te passen en dit lukt vervolgens niet. Gelukkig kunt u met behulp van de functie Free Shape (TopSolid 7.11) de geometrie aanpassen waardoor u veel tijd in de toekomst kunt besparen. Door éénmalig de bewerkingsinformatie vast te leggen, kunt u data niet alleen snel en gemakkelijk wijzigen, u reduceert bovendien de kans op fouten.

Lees meer

Het programmeren van 3D-onderdelen kan voor een CNC-machine een uitdaging zijn. Gelukkig gaat dat met TopSolid een stuk makkelijker! Hoe? TopSolid creëert een omgeving waarin u TopSolid uw productiemethodes kan leren.

Lees meer

Het maken van gereedschapsbanen bij een freesproduct is in een productieomgeving vaak niet voldoende. Er is ook informatie over de gebruikte gereedschappen en gereedschapsgeometrie nodig. In TopSolid kunt u dit soort documenten direct en automatisch vanuit TopSolid aanmaken. En, ook belangrijk, eenvoudig aanpassen naar uw eigen instellingen.

Lees meer

Automatiseren is een must in tijden waarin elk productiebedrijf het aantal spiluren wenst te maximaliseren. TopSolid biedt op dat vlak verschillende mogelijkheden. Een van deze mogelijkheden is het kopiëren van een onderdeel, waardoor alle bijbehorende bewerkingen automatisch mee gekopieerd worden. Op deze wijze kunt u snel een tweede product programmeren.

Lees meer

Iedereen wil sneller en dus meer kunnen programmeren in minder tijd. Maar om dingen sneller te kunnen doen moet je standaardiseren en keuzes maken. Door deze keuzes vast te leggen in de software, kan een efficiencyslag gemaakt worden. Maar het is dus uiterst belangrijk eerst te standaardiseren!

Lees meer