Werken bij Bemet International

Ben je gedreven in je werk en toe aan een nieuwe uitdaging?

Reageer dan op de vacature Software ontwikkelaar / engineer!

Vacature | Software ontwikkelaar / engineer

Bemet International B.V. levert CAD/CAM, ERP en APM-softwareoplossingen, van offerteaanvraag tot aan de factuur, aan zo’n 1000 productiebedrijven in ruim 20 landen. Wij zijn daarmee de toonaangevende leverancier van klantgerichte procesoplossingen middels praktijkgerichte standaardsoftware en deskundig maatadvies voor bedrijven die producten maken.

Om te blijven voldoen aan de groeiende vraag uit binnen- en buitenland zijn wij ook weer op zoek naar nieuwe collega’s. Mensen die van ons kunnen leren en waar wij ook weer van kunnen leren.

Onze ontwikkelafdeling is verantwoordelijk voor het continu doorontwikkelen van de in eigen beheer ontworpen producten Plan-de-CAMpagne en APM+. Plan-de-CAMpagne is het eenvoudig te leren en praktijkgerichte ERP-pakket dat maakbedrijven, mede met behulp van mobiele toepassingen, veel efficiënter en effectiever laat werken. APM+ is het gereedschappenbeheersysteem dat het mogelijk maakt om gegevens van o.a. machines, gereedschappen, opspanmiddelen, meetmiddelen, CAM-bestanden en CNC-bestanden geautomatiseerd te beheren waarmee veel tijd en kosten bespaard kunnen worden.

Voor het team dat verantwoordelijk is voor onze software ontwikkeling zijn wij op zoek naar een:

Software ontwikkelaar / engineer

Als software ontwikkelaar houd je je bezig met het ontwerpen van nieuwe functionaliteiten voor de in eigen beheer ontwikkelde ERP-software en het gereedschappenbeheersysteem APM+. Je wordt ingezet op een van beide producten en je werkt op projectmatige basis, waarbij je (mede-)verantwoordelijk bent voor het hele project.
Je interpreteert en analyseert (klant)behoeften, legt deze informatie vast door het opstellen van modellen en concepten, gaat deze vervolgens ontwikkelen en testen zodat we deze uiteindelijk als passende softwareoplossing aan de klant kunnen aanbieden. Daarnaast ben je medeverantwoordelijk voor kwaliteitsbewaking en verbetering van bestaande versies van het systeem. Ook denk je actief mee over de “lange termijn ontwikkeling” van de markt, van onze klanten en van onze producten daarbij. We werken met de modernste ontwikkeltools en frameworks die passen bij het doel.

Onze opdrachtgevers
Het klantennetwerk van Bemet omvat een groot aantal productiebedrijven in Nederland en in de rest van de wereld. Zelf richt Bemet zich vooral op de Nederlandse markt terwijl onze dealers in de andere landen verantwoordelijk zijn voor hun eigen gebied. Wij blijven daarnaast voortdurend op zoek naar nieuwe markten over de hele wereld.

Wij zoeken:

  • Minimaal een afgeronde HBO opleiding Informatica
  • Je bent in staat om bedrijfsprocessen, informatie en behoeften te analyseren
  • Je gaat gestructureerd te werk en kunt goed plannen
  • Je bent accuraat en resultaatgericht
  • Je luistert goed en communiceert helder zodat je opdrachten samen met collega’s, opdrachtgevers en gebruikers efficiënt en klantgericht kunt uitvoeren
  • Een zelfstandige en verantwoordelijke instelling
  • Klant- en procesgericht denken
  • Kennis van productiebedrijven en processen of een technische omgeving is een pre

Mocht je (grotendeels) aan bovenstaande wensen voldoen en heb je affiniteit met deze functie, schroom dan niet om te solliciteren. Wij zijn altijd op zoek naar collega’s om ons team te versterken, of je nu schoolverlater, junior of senior bent. Bij ons staat voorop dat je snel leert, je wilt ontwikkelen en binnen het team past.

Waarom werken bij Bemet International
Bemet International, heeft afnemers in meer dan 20 landen. Met momenteel zo’n 60 collega’s in Nederland, waarvan een flink deel dagelijks met onze gebruikers werkt, ondersteunen wij als totaalautomatiseerder ca. 1000 zakelijke klanten en een veelvoud aan gebruikers. Bemet verkoopt CAD/CAM-oplossingen en ontwikkelt APM+ en ERP-software zelf waardoor wij flexibel kunnen reageren op de wensen van de markt.

Wij bieden
Je krijgt als ontwikkelaar ruimte voor eigen initiatieven (bijvoorbeeld in eigen 20% projecten) en je hebt de mogelijkheid om ervaring op te doen en een actieve rol te spelen in het gehele traject van softwareontwikkeling, van brainstorm tot oplevering van de software. Uiteraard wordt jouw inzet beloond met uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een pensioenregeling. Ook zijn er volop opleidingsmogelijkheden.

Bemet is een platte organisatie met een informele sfeer en regelmatige interactie tussen softwareontwikkeling, consultancy, marketing en accountmanagement. Zelfstandig (samen)werken en proactief, flexibel en positief communiceren met klanten en collega’s vinden we zeer belangrijk. Evenals continu leren, kennis overdragen en meedenken over nieuwe kansen en mogelijkheden.

Bemet International B.V. maakt deel uit van de Trivest Software Group dat zich met zo’n 250 collega’s richt op bedrijfssoftware voor de project- & klantordergestuurde industrie. Trivest heeft tot doel de expertise en cultuur van specialistische ERP-bedrijven te combineren met de juiste schaalgrootte voor internationale expansie en innovatieve R&D.

Bemet is gevestigd in Veenendaal (ICT Valley) en is uitstekend bereikbaar met auto (A12) en trein.

Interesse?
Als je ervan overtuigd bent dat je aan de eisen voldoet en dat we meer voor elkaar zouden kunnen betekenen, neem dan contact op. Je kunt onderstaand formulier gebruiken of mail je motivatie met actueel CV mailen naar: werken@bemet.nl

Een persoonlijkheidstest maakt onderdeel uit van de procedure.

Download de vacature Download de vacature »

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Sollicitatieformulier