Werken bij Bemet International

Ben je gedreven in je werk en toe aan een nieuwe uitdaging?

Reageer dan op de vacature ervaren ERP-consultant en projectleider!

Vacature | Ervaren ERP-consultant en projectleider

Bemet klanten produceren dingen. Van enkele stuks tot grote series en van metaal, hout en kunststof. En wij ondersteunen hen daarbij. Wij zorgen ervoor dat de interne en externe stroom van bedrijfsinformatie bij de klant optimaal verloopt binnen en door alle processen. Zodat de klant z’n werk kan doen, zonder dubbel werk en zonder fouten.

Bij Bemet heb je dus de dagelijkse uitdaging oplossingen te bedenken en te implementeren die de klant kan helpen zijn bedrijfsprocessen verder te optimaliseren. Door mee te denken, te vereenvoudigen, te trainen en door hem verder te helpen onze slimme softwareapplicaties optimaal te gebruiken. Dat vraagt om een team van Bemet collega’s dat niet alleen z’n vak verstaat, maar waarvan elk lid ook echt wil zien hoe het nog beter zou kunnen.

Daarom is onze bedrijfscultuur open en no-nonsens. Kennis en ervaringen uitwisselen tussen collega’s vinden we binnen Bemet erg belangrijk. En omdat we blijven groeien, hebben we nieuwe collega’s nodig. Niet zomaar iemand, maar alleen gedreven mensen die blijven nadenken over hoe de klant centraal gesteld kan worden. Die net dat stapje harder willen lopen, die gemotiveerd worden door uitdagingen en die praktisch kunnen nadenken.

Voor ons team met consultants zijn we daarom op zoek naar versterking in de vorm van een:

Ervaren ERP-consultant / projectleider

Bemet International B.V. biedt als totaalautomatiseerder een unieke combinatie van ERP-, CAD/CAM en APM-softwareoplossingen – van offerteaanvraag tot aan de factuur – aan meer dan 1000 productiebedrijven in ruim 20 landen. Wij zijn daarmee de toonaangevende leverancier van klantgerichte procesoplossingen door middel van praktijkgerichte standaardsoftware en deskundig maatadvies voor bedrijven in de zogenaamde maakindustrie.

Plan-de-CAMpagne is het door Bemet ontwikkelde ERP-pakket dat (maak-)bedrijven veel efficiënter en effectiever laat werken. De missie van Bemet “Met een goed TEAM zorgen dat onze klanten hun doelen halen.” opschrijven is eenvoudig. Dat daadwerkelijk doen, is elke dag weer een uitdaging.

Functieomschrijving
De ervaren ERP-consultant die wij zoeken heeft affiniteit met productiebedrijven en processen. In deze rol ben je regisseur, adviseur en accountmanager tegelijk. Je wilt de behoeften van de klant begrijpen. Je helpt hem zijn processen (verder) te optimaliseren en zorgt ervoor dat hij sneller, beter en efficiënter kan produceren. Je installeert software bij klanten, implementeert processen en geeft trainingen en ondersteuning waarbij je zelf medeverantwoordelijk bent voor de optimale inzet van (extra) dagen bij de klant.

Er wordt projectmatig gewerkt waarbij de consultant als projectleider optreedt en verantwoordelijk is voor een goede implementatie en voor de continuïteit van de klantrelatie. Na de implementatie blijf je als consultant vaak nog jarenlang betrokken bij de klant. Je doet grote updates, helpt met het maken van rapportages, ondersteunt de gebruikers en geeft eventuele verbeteropties intern door aan onze ontwikkelaars.

Na een passende inwerkperiode ben je in deze rol ongeveer 3 á 4 dagen per week bij klanten. Hoewel dat helaas niet altijd lukt, proberen we lange reistijden te voorkomen door de vestigingsregio van de klant zoveel mogelijk aan te laten sluiten bij jouw woonplaats.

Werkzaamheden

 • Implementeren van de software Plan-de-CAMpagne bij productiebedrijven
 • Implementeren van verandertrajecten bij de klant
 • Project- en procesbewaking
 • Het geven van trainingen en workshops
 • Bieden van telefonische ondersteuning
 • Werkzaamheden zowel op kantoor als op locatie
 • Conversies en maatwerk begeleiden
 • Het maken van demomateriaal
 • Optimaal communiceren met de klant en hem meenemen in de benodigde veranderingen
 • Relatiebeheer

Functievereisten

 • HBO of hoger opleidings- en denkniveau
 • Zelfstarter, proactief in denken en doen
 • Kennis van bedrijfsprocessen in de maakindustrie
 • Kennis van en ervaring met ERP-systemen in het algemeen en/of Plan-de-CAMpagne in bijzonder
 • Software snel eigen kunnen maken en kunnen toepassen
 • Kennis van Windows, Office, Workstation, server, terminal server, toegangsrechten en printers
 • Goede beheersing van de Nederlandse en de Engelse taal in woord en geschrift
 • Uitstekende sociale vaardigheden en overtuigingskracht
 • Technisch/commercieel
 • Stressbestendig
 • “Gevoel” voor software
 • Affiniteit met maakbedrijven

Wij bieden
Uiteraard wordt jouw inzet beloond met uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een pensioenregeling. Als consultant krijg je voor jouw werkzaamheden bij klanten de beschikking over een bedrijfsauto, laptop en mobiele telefoon.

Waarom werken bij Bemet International
Bemet is een platte organisatie met een informele sfeer en regelmatige interactie tussen softwareontwikkeling, consultancy, marketing en accountmanagement. Zelfstandig (samen)werken en proactief, flexibel en positief communiceren met klanten en collega’s vinden we zeer belangrijk. Evenals continu leren, kennis overdragen en meedenken over nieuwe kansen en mogelijkheden. Mede daarom vindt training, projectoverleg en kennisoverdracht zoveel mogelijk onder werktijd en in Veenendaal plaats.

Bemet International B.V. maakt deel uit van de Trivest Software Group dat zich met zo’n 250 collega’s richt op bedrijfssoftware voor de project- & klantordergestuurde industrie. Trivest heeft tot doel de expertise en cultuur van specialistische ERP-bedrijven te combineren met de juiste schaalgrootte voor internationale expansie en innovatieve R&D.

Bemet International B.V. is gevestigd in Veenendaal (ICT Valley) en is uitstekend bereikbaar met auto (A12) en trein.

Een persoonlijkheidstest maakt onderdeel uit van de procedure.

Interesse?
Als je ervan overtuigd bent dat je aan de eisen voldoet en dat we meer voor elkaar zouden kunnen betekenen, neem dan contact op. Je kunt onderstaand formulier gebruiken of mail je motivatie met actueel CV mailen naar: werken@bemet.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

Download de vacature Download de vacature »

Sollicitatieformulier