Werken bij Bemet International

Sta je aan het begin van je carrière en ben je in voor een uitdagende functie met doorgroeimogelijkheden?

Reageer dan op de vacature als beginnend ERP-consultant!

Vacature | Beginnend ERP-consultant (Plan-de-CAMpagne)

Bemet International B.V. biedt als totaalautomatiseerder een unieke combinatie van ERP-, CAD/CAM en APM-softwareoplossingen – van offerteaanvraag tot aan de factuur – aan meer dan 1000 productiebedrijven in ruim 20 landen. Wij zijn daarmee de toonaangevende leverancier van klantgerichte procesoplossingen door middel van praktijkgerichte standaardsoftware en deskundig maatadvies voor bedrijven in de zogenaamde maakindustrie.

Plan-de-CAMpagne is het door Bemet ontwikkelde ERP-pakket dat (maak-)bedrijven veel efficiënter en effectiever laat werken. De missie van Bemet “Met een goed TEAM zorgen dat onze klanten hun doelen halen.” opschrijven is eenvoudig. Dat daadwerkelijk doen, is elke dag weer een uitdaging.

Voor ons team met consultants zijn we op zoek naar versterking in de vorm van een:

Beginnend ERP-consultant

De ERP-consultant die wij zoeken staat aan het begin van zijn carrière. Hij/zij heeft affiniteit met productiebedrijven en processen en interesse in software-oplossingen om die processen te optimaliseren. Toch staat niet de software voor deze persoon centraal, maar het proces, de uitdaging en de oplossing.

Functieomschrijving
In deze rol wordt je op termijn regisseur, adviseur en accountmanager tegelijk. Je wordt geleerd de juiste vragen te stellen om de behoeften van de klant en diens bedrijf te begrijpen. Je helpt hem zijn processen (verder) te optimaliseren en zorgt ervoor dat hij sneller, beter en efficiënter kan produceren. Je installeert software bij klanten, implementeert processen en geeft trainingen en ondersteuning waarbij je zelf medeverantwoordelijk wordt voor de optimale inzet van (extra) dagen bij de klant.

Kortom, in het leertraject waarin je stapsgewijs tot consultant wordt opgeleid leer je de klanten van Bemet ‘hun’ software efficiënt en optimaal toepassen, ga je als sparringpartner van de klant helpen zijn verbeterprocessen echt interessant te maken en er mede voor zorgen dat ook zij daarbij ambassadeur worden van de Bemet producten en diensten.

Er wordt projectmatig gewerkt waarbij de ervaren consultant als projectleider optreedt en verantwoordelijk is voor een goede implementatie en voor de continuïteit van de klantrelatie. Na de implementatie blijf je als consultant immers vaak nog jarenlang betrokken bij de klant. Je doet grote updates, helpt met het maken van rapportages, ondersteunt de gebruikers en geeft eventuele verbeteropties intern door aan onze ontwikkelaars.

Werkzaamheden
Je begint bij de supportafdeling in Veenendaal waar je het eerste jaar de software leert gebruiken en klanten verder helpt met basisvragen. Je volgt trainingen en leert die ook geven. Je doet ruime ervaring op met de software en met alle mogelijke gebruikersvragen die de door jou opgedane kennis dagelijks toetsen. De gebruiker wil snel geholpen worden dus direct doordringen tot de kern van de vraag, kort en bondig uitleg geven en de vraag achter de vraag herkennen staat in deze periode bovenaan.

In kennissessies met consultants en anderen worden klantcases en processen besproken en worden alternatieven bedacht. Gaandeweg zal je meer betrokken worden bij klanten en hun bedrijfs- en productieprocessen. Je begint met het installeren van software en updates. Afhankelijk van jouw kennis, kunde en persoonlijkheid zal je gaandeweg ook moeilijkere en uitdagender trajecten gaan doen.

Als fulltime consultant ben je ongeveer 3 á 4 dagen per week bij klanten. Hoewel dat helaas niet altijd lukt, proberen we lange reistijden enigszins te voorkomen door de vestigingsregio van de klant zoveel mogelijk aan te laten sluiten bij jouw woonplaats.

Functievereisten

 • Minimaal HBO
 • Zelfstarter, proactief in denken en doen
 • Flinke interesse in bedrijfsprocessen in de maakindustrie
 • Kennis van ERP-systemen is een voordeel
 • Software snel eigen kunnen maken en kunnen toepassen
 • Kennis van Windows, Office, Workstation, server, terminal server, toegangsrechten en printers
 • Goede beheersing van de Nederlandse en de Engelse taal in woord en geschrift
 • Uitstekende sociale vaardigheden en overtuigingskracht
 • Technisch/commercieel
 • Stressbestendig
 • Affiniteit met maakbedrijven

Wij bieden
Uiteraard wordt jouw inzet beloond met uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een pensioenregeling. Als consultant krijg je voor jouw werkzaamheden bij klanten de beschikking over een bedrijfsauto, laptop en mobiele telefoon.

Waarom werken bij Bemet International
Bemet is een platte organisatie met een informele sfeer en regelmatige interactie tussen softwareontwikkeling, consultancy, marketing en accountmanagement. Zelfstandig (samen)werken en proactief, flexibel en positief communiceren met klanten en collega’s vinden we zeer belangrijk. Evenals continu leren, kennis overdragen en meedenken over nieuwe kansen en mogelijkheden. Mede daarom vindt training, projectoverleg en kennisoverdracht zoveel mogelijk onder werktijd en in Veenendaal plaats.

Bemet International B.V. maakt deel uit van de Trivest Software Group dat zich met zo’n 250 collega’s richt op bedrijfssoftware voor de project- & klantordergestuurde industrie. Trivest heeft tot doel de expertise en cultuur van specialistische ERP-bedrijven te combineren met de juiste schaalgrootte voor internationale expansie en innovatieve R&D.

Bemet International B.V. is gevestigd in Veenendaal (ICT Valley) en is uitstekend bereikbaar met auto (A12) en trein.

Interesse?
Spreekt de functie je aan en denk je dat we meer voor elkaar zouden kunnen betekenen, neem dan contact op. Je kunt onderstaand formulier gebruiken of mail je motivatie met actueel CV mailen naar: werken@bemet.nl.

Een persoonlijkheidstest maakt onderdeel uit van de procedure.

Download de vacature Download de vacature »

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Sollicitatieformulier