Actief in vele branches

Bemet is actief in veel branches. Van gereedschapsmakerijen en matrijzenbouw in de verspaning tot meubelmakers in de jacht- en scheepsbouw. Van wereldwijde marktleiders tot lokale bedrijven. Gewoon bij u op de hoek! Staat uw branche er niet tussen, maar heeft u wel behoefte aan ERP-bedrijfssoftware, een CAD/CAM-pakket of werkplaats-automatiseringssoftware? Geen probleem, we horen graag de details van uw situatie om zo tot passende producten en oplossingen te komen, waarbij uw procesoptimalisatie centraal staat.

Verspaning

Enig idee hoeveel uur per week die freesmachine stilstaat? Of die draaibank? Of u nu veel freest, boort of draait, de machines en de mensen die het werk doen zijn kostbaar. Elk uur dat die grote machines stilstaan, dat de operator op zoek is naar gereedschappen of dat de productie moet wachten op onderdelen, maakt het proces onnodig veel duurder en langer. In vrijwel elke onderneming, groot en klein, zijn nog steeds grote voordelen te behalen waardoor de productie sterk verbeterd kan worden.

Bemet in de verspaning

Draaierijen

Of u nu veel gebruik maakt van een conventionele, een Teach-In of een CNC-draaibank, elk uur dat uw draaibanken stilstaan, dat de operator op zoek is naar gereedschappen of dat de productie moet wachten op onderdelen, het maakt dat processen onnodig veel duurder en langer worden. In vrijwel elke onderneming, groot en klein, zijn nog steeds grote voordelen te behalen waardoor de productie sterk verbeterd kan worden.

Bemet voor draaierijen

Plaatbewerking

Lasersnijden, ponsnibbelen, stansen, persen, walsen, knippen, zagen, kanten, zetten, lassen, langgatboren of diepgatboren, kotteren, tappen, lakken of poedercoaten… Elk plaatverwerkend bedrijf is specialist in deze bewerkingen. Maar hoe valt u op tussen alle specialisten? Belangrijk voor plaatbewerkers is om kostprijs en levertijd onder controle te houden.

Bemet voor de plaatwerkindustrie

Oppervlaktebehandeling

Voor de maakindustrie is oppervlaktebehandeling van essentieel belang. Zonder oppervlaktetechnologie, geen eindproducten. En of u nu specialist bent in coaten, stralen, verzinken, vernikkelen, verchromen, vertinnen, elektrolytisch polijsten, iedere behandeling zal voor een efficiënt productieproces goed vastgelegd moeten worden in uw bedrijfsadministratie.

Bemet voor de oppervlaktebehandeling

Matrijzenbouw

De (internationale) concurrentie in de matrijzenbouw is heftig en ligt in deze sector voortdurend op de loer. Kwaliteit van het proces en die van het eindproduct. De aanspuiting, de productcaviteiten, de koeling, alles moet kloppen. Maar voor een langdurig succesvol bedrijf is niet alleen het product zelf belangrijk maar het volledige proces. Hoe het proces en de productkwaliteit logisch samenhangen en wat een nog beter product kan opleveren tegen een hogere marge, kunnen de Bemet specialisten u vertellen.

Bemet voor de matrijzenbouw

Gereedschapsmakerijen

Een gereedschapsmakerij is tegenwoordig veel meer dan een bedrijf dat stempels of matrijzen maakt. De ene gereedschapsmakerij werkt vooral volgens tekening, de andere levert complete processen af, lopend en wel op de machine. De meeste van deze bedrijven hebben zelfs een breed machinepark staan. Dat kostbare machinepark maakt het essentieel dat elk apparaat en elke operator zo min mogelijk stil staat of met de verkeerde dingen bezig is. Alle reden dus om eens goed naar het proces te kijken.

Bemet voor gereedschapsmakerijen

Kunststof- en kunststofverwerkende industrie

De kunststofverwerkende industrie kent een grote diversiteit aan productiemethoden en materialen.
Van auto-, watersport- en luchtvaartindustrie tot consumentengoederen en componenten ten behoeve van de industrie en de bouw, ongeveer elke bedrijfstak gebruikt kunststofproducten. Deze industrietak heeft veel gemeen met de metaal. Niet alleen de machines en gereedschappen maar ook de processen zijn nauw verwant.

Bemet voor de kunststofindustrie

Interieur- en meubelbouw

De gemiddelde particulier kent het inmiddels van een Zweedse meubelgigant. De indeling van een keuken of slaapkamer kan met behulp van standaardmaten en -kasten snel getekend worden. Maar wat nu als het iets bijzonders moet worden? En als het geen standaardmaten zijn? Een unieke badkamer, een design keuken of een volledig interieur? Zaken die veel gecompliceerder zijn en toch snel en relatief eenvoudig ontworpen worden, vragen om hulpmiddelen die al vele jaren in de praktijk getest, gebruikt voortdurend doorontwikkeld worden. Met behulp van de adviseurs en de software van Bemet komt zowel efficiënt werken als elke vorm van maatwerk binnen bereik.

Bemet voor de interieur- en meubelbouw

Houtindustrie

Of u nu ‘classic’ meubels, deuren, kozijnen of trappen maakt, in alle gevallen is het gereedschap de fundering. En die fundering moet kloppen. Op efficiënte wijze moet ontwerp en productie samenhangen. Moet de historie bewaard blijven en moet met een eenvoudige handeling de volgende stap gezet worden. Net iets groter, kleiner hoger of schuiner. En dat is wat Bemet biedt.

Bemet voor de houtindustrie

Toeleveringsbedrijven

Bent u toeleverancier van halffabricaten of producten voor de maakindustrie? Dan vragen huidige ontwikkelingen in de branche zoals smart industry en digitalisering ook van u om hierin mee te groeien. Nauw samenwerken met de klant en meer maatwerk of kleine batches leveren zijn nodig om u te blijven onderscheiden van concurrenten. Is uw onderneming daar klaar voor? Of gaan er nog te veel stappen in het proces handmatig, wat ten koste gaat van kwaliteit en snelheid?

 

Bemet voor toeleveringsbedrijven

Machinefabrieken, machinebouw en apparatenbouw

Of u nu zelf machines bouwt of met machines zelf andere producten maakt, het einddoel is hetzelfde. De klant moet tevreden zijn met het bestelde product en de ondernemer moet tevreden zijn met de marge op dat product. Niet meer en niet minder. Een lange of korte productielijn, veel of weinig handwerk, voor het proces maakt het niet uit.

Bemet voor machinefabrieken, machine- en apparatenbouw

Keuken- en badkamerbouw

De gemiddelde particulier kent het inmiddels van een Zweedse meubelgigant. De indeling van een keuken en/of badkamer kan met behulp van standaardmaten en -kasten snel getekend worden. Maar wat nu als het iets bijzonders moet worden? En als het geen standaardmaten zijn? Een uniek keukenblad of een design badkamer? Voor de keuken- en badkamerbouw komt met behulp van de adviseurs en de software van Bemet, zowel efficiënt werken als elke vorm van maatwerk binnen bereik.

Bemet voor de keuken- en badkamerbouw

Carrosseriebouw

Bedrijfswagen inrichtingen, containersystemen, open of gesloten carrosserieën, laad- en loskranen u kunt het zo gek niet bedenken of het kan gebouwd worden. Of het nu gaat om een serie of als speciaalbouw, met behulp van onze hoogwaardige CAD/CAM toepassingen kunnen we uw ontwerp eenvoudig en snel doorzetten naar de machine.

Bemet voor de carrosseriebouw

Scheepsbouw

In sectoren waar alles groot is, waar het eindproduct jarenlang elk weertype moet kunnen verdragen en waar ‘groot’ ook echt ‘groot’ is, biedt Bemet passende oplossingen.

Bemet in de scheepsbouw

Lucht- en ruimtevaart

Hoewel de meeste mensen er niet dagelijks bij stil staan, kent Nederland (en België) een bloeiende lucht- en ruimtevaartindustrie. De ondernemingen in deze bedrijfstak zijn vooral sterk als toeleverancier van hoogwaardige onderdelen en andere producten. Producten waaraan hoge eisen gesteld worden en waarbij de kwaliteit van het proces en de kwaliteit van de onderdelen beslissend zijn voor de veiligheid en het succes van het eindproduct.

Bemet voor de lucht- en ruimtevaart

Jachtbouw

Juist in een bedrijfstak als deze waarin een rechte hoek zeldzaam is, het vakmanschap hoog in het vaandel staat en dagelijks gewerkt wordt met mooie en luxe materialen heeft Bemet oplossingen die wereldwijd tot de absolute top behoren.

Bemet in de jachtbouw

Sociale werkplaatsen

Sociale werkplaatsen, ook wel SW-bedrijven genoemd, zijn er in vele soorten en maten. Ze hebben echter gemeen dat er door veel mensen met uiteenlopende vaardigheden behoorlijk wat werk verzet wordt. En ze werken voor veel verschillende klanten. De activiteiten die uitgevoerd worden zijn vaak houtbewerking, metaalbewerking, montagewerkzaamheden en verpakkingswerk maar ook dat kan variëren.

Bemet voor sociale werkplaatsen

Timmerbedrijven

Perfectie en tijdsdruk. Waar de doe-het-zelver vaak zeeën van tijd heeft, heeft de professional vooral behoefte aan goed gereedschap en de tijd om daar mooie dingen mee te maken. Het vakmanschap en de ervaring hebben daar enige invloed op maar bijzondere klantwensen vragen steeds vaker om bijzondere oplossingen. Zowel bij enkelstuks als bij serieproducten.

Bemet voor timmerbedrijven

Fijnmechanische industrie

De fijnmechanica kenmerkt zich door een hoog kwaliteitsniveau en een specifiek nauwkeurige montage. Woorden als nauwkeurigheid, precisie en kwaliteit zijn hier dan ook onlosmakelijke verbonden. Van gereedschap tekening tot werkvoorbereiding en daadwerkelijke productie en van voorraadbeheer tot werkplaatsoptimalisatie en meten, elk onderdeel is van groot belang voor het eindresultaat. En voor de kosten ervan! Bij enkelstuks maar zeker bij seriematig werk, klein of groot. De deskundigen van Bemet hebben ruime ervaring in dit soort maakprocessen.

Bemet voor de fijnmechanische industrie

Staalbouw

Staalprofielen en staalconstructies voor de industrie- en utiliteitsbouw, voor woningbouw, trappen of bijzondere projecten… Eigenlijk maakt het niet uit wat er geproduceerd moet worden, het is van belang dat het goed, snel en efficiënt gebeurt. Dat de klant tevreden is en dat er voldoende marge is voor een volgend project. En om de concurrentie te weerstaan natuurlijk. Alle reden dus om weer eens goed naar het proces te kijken.

Bemet voor de staalbouw
Bemet Salesteam
Bemet Salesteam
0318 - 495858

Klaar voor een optimaal productieproces?

Laat uw telefoonnummer achter zodat wij u terug kunnen bellen. Uiteraard gaan wij vertrouwelijk met al uw gegevens om.