Onderhoud & updates: wat heb ik eraan?

Van sommige klanten krijgen we wel eens de vraag waarom ze naast licenties en de helpdesk ook moeten betalen voor onderhoud. Want, wordt er dan geredeneerd, als ik de software aanschaf, dan werkt het toch goed? Het feit dat het werkt is helaas geen garantie voor morgen of volgende week. Software heeft nu eenmaal onderhoud en updates nodig. Vergelijk het met het navigatiesysteem van een auto. Deze moet door het continu veranderende wegennet ook geüpdatet worden om via de juiste route van A naar B te komen. Uit kostenoverweging is het niet aan te raden om onderhoud te blijven uitstellen, want uiteindelijk is onderhoud vele malen goedkoper dan afwachten totdat iets niet meer werkt en moet worden hersteld.
Bij het afnemen van onderhoud heeft u recht op updates. Updates bevatten nieuwe functionaliteiten en verbeteren de performance. In dit artikel leggen wij u uit waarom blijven investeren in onderhoud, updates én in de kennis van uw medewerkers een must is.

Wat merk ik van onderhoud?

Als u onderhoud afneemt dan bestaat er een grote kans dat u het grootste gedeelte van de tijd hiervan niets merkt. En dat is precies de bedoeling! Achter de schermen worden geruisloos bugs voor u uit de weg geruimd. Ook wordt het mogelijk gemaakt dat u in combinatie met andere besturingssystemen, software en hardware het programma kan blijven gebruiken.

Waarom zou ik updaten?

Het updaten van software hoort vanzelfsprekend te zijn. Het bijblijven met een laatste versie van software zorgt voor continuïteit in een steeds veranderend bedrijfsproces. Niet updaten leidt tot achteruitgang en uiteindelijk zelfs tot stilstand, terwijl updaten mogelijkheden biedt tot verdere automatisering. Vergelijk het met de machines die u gebruikt. Deze moeten ook onderhouden en ‘geüpdatet’ worden, anders werkt het allemaal niet meer naar behoren. Als u niet updatet, dan kunt u geen gebruik maken van de nieuwe functionaliteiten die zorgen voor efficiëntie, veiligheid en tijdswinst.

Investeren in kennis van mensen

Stel, u neemt onderhoud af en u draait de updates. Dan bent u al op de goede weg! Updaten van de software betekent echter niet automatisch dat de kennis van het gebruik van het systeem bij uw medewerkers ook geüpdatet wordt. Met andere woorden, medewerkers passen het gebruik van de software niet aan de mogelijkheden aan.

Uit het klanttevredenheidsonderzoek dat eerder dit jaar is uitgevoerd, is gebleken dat een deel van de gebruikers het gevoel heeft niet alles uit de software te halen. Om te investeren in de kennis van uw mensen kan een consultant een dag samen met uw team het proces doorlopen. Hij of zij weet immers hoe ze de gebruiker het beste kunnen helpen, adviseren en begeleiden.

Investeer in kennis van mensenOm met de veranderende (markt)omstandigheden om te gaan, is het daarnaast goed om medewerkers op training te laten gaan. Na een praktijkgerichte training kan men direct en op de juiste wijze aan de slag. Beter opgeleid personeel maakt bovendien minder fouten, zorgt voor een beter product en een betere dienstverlening. Er staan voor 2019 al meer dan 100 trainingsdagen ingepland; neem gerust een kijkje!

Meer informatie

Heeft u een vraag over onderhoud, wilt u de mogelijkheden bespreken om een update in te plannen of wilt u een consultancydag inplannen? Neem gerust contact op met uw accountmanager.

Vragen over onderhoud, updates, consultancy of trainingen?

Bemet Salesteam
Bemet Salesteam
0318 - 495858

Contactformulier

Laat uw telefoonnummer achter zodat wij u terug kunnen bellen. Uiteraard gaan wij vertrouwelijk met al uw gegevens om.

Nieuws

Om u kennis te laten maken met hét platform voor de maakindustrie, organiseren we op woensdag 7 oktober a.s. om 10:00 uur een webinar over Trivest Connect. Deelname is gratis, registreer u hier »

Lees meer

Wilt u snel kunnen calculeren en minder fouten maken? Of met planning een hogere leverbetrouwbaarheid realiseren? Het kan met ERP! Kijk voor meer mogelijkheden met ons mee op dinsdag 15 september om 10:00 uur tijdens het webinar ‘Bespaar tijd en geld met ERP’. Deze online sessie duurt ongeveer 60 minuten. Inschrijven en deelname zijn geheel kosteloos en vrijblijvend.

Lees meer

Tips en trucs

Binnenkort verschijnt de nieuwe versie van Plan-de-CAMpagne, versie 5.6. In een webinar vertellen we u graag over de vernieuwingen in Plan-de-CAMpagne en waarom het verstandig is om nu over te stappen op de nieuwste versie van Plan-de-CAMpagne. Dit webinar is op donderdag 4 juni a.s. om 9:30 uur en u kunt daar gratis aan deelnemen. Schrijf u nu in.

Lees meer

De afgelopen maanden hebben we hard gewerkt aan de ontwikkeling en de optimalisatie van functies in Plan-de-CAMpagne. Wat kunt u verwachten van deze nieuwe versie? En welke voordelen heeft de nieuwe versie 5.6 u te bieden?

Lees meer