Houtspecifieke CAD/CAM-software ontlast interieurbouwer

Tijdsbesparing bij de machine zonder extra tijd kwijt te zijn in de ontwerpfase; Scheeps- en Jachttimmerbedrijf De Flux zocht een nieuw CAD/CAM-systeem die hieraan kon voldoen en die geschikt is voor de houtbranche. Na een vergelijkingsonderzoek kwam TopSolid’Wood van Bemet International als winnaar uit de bus.

Interieurbouw schepen en jachten
Scheeps- en Jachttimmerbedrijf De Flux uit Urk gaat al 25 jaar elke uitdaging aan om het interieur, meubel, of dek van een schip om te toveren tot een verbluffend eindresultaat. Alles wordt in eigen huis ontworpen, geproduceerd en ingebouwd. Deze totale, professionele aanpak werkt tijdbesparend voor de interieurbouwer en zijn klanten. “Om op dat niveau te kunnen blijven presteren, verbeteren we continu onze processen”, legt directeur Harm Kiefte uit. “Op een gegeven moment ontstond de behoefte aan specifieke functies voor de interieurbouw en een directe machineaansturing. In onze huidige software liepen we daar tegen beperkingen aan.”

CAD/CAM specifiek voor houtbranche
Tijdens het selectietraject was de Urkse interieurbouwer er al snel uit. Engineers Bram Scheepers en Jan Lindeboom zijn enthousiast: “TopSolid’Wood van Bemet stak er met kop en schouders bovenuit. De software beschikt namelijk over specifieke functionaliteiten voor de interieurbouw. Denk aan profileren, maken van verstekken, groeven, definiëren van kantenband en fineer. Daarnaast kunnen standaard verbinders zoals deuvels, lamello’s en excenters, eenvoudig in iedere vorm van ontwerp worden toegepast.”

Betrouwbare machineaansturing
De twee engineers werden tijdens de demonstratie verrast door de vele mogelijkheden van TopSolid’Wood: “Voorheen verloren we heel veel tijd bij het programmeren aan de machine. Met TopSolid’Wood kunnen we vanuit een 3D-ontwerp snel een foutloos CNC-programma genereren en naar de machine sturen zonder dat het ons extra tijd kost in de ontwerpfase.”

Tijdsbesparing door inlezen 3D-model
Jan Lindeboom ervaart grote tijdbesparende voordelen van TopSolid’Wood. “3D-informatie die wij van onze klanten krijgen aangeleverd, is in TopSolid’Wood in een mum van tijd ingelezen”, aldus de engineer. “En een ontwerp aanpassen – iets wat veel voorkomt in de scheepsinterieurbouw – is in TopSolid’Wood heel eenvoudig. Doordat alle lay-out- en werktekeningen maar ook stuklijsten en CNC-data gekoppeld zijn aan de 3D-modellen, worden wijzigingen automatisch doorgevoerd in alle gekoppelde lijsten, tekeningen en bestanden. Dit scheelt enorm veel tijd en voorkomt vervelende fouten.”

Gedegen bibliotheek
In TopSolid’Wood zijn ingetekende objecten, zoals meubels, snel om te zetten naar een standaard onderdeel. “Bij elk project voegen we nieuwe onderdelen toe aan een bibliotheek, waardoor we inmiddels een uitgebreide bibliotheek hebben opgebouwd met standaard onderdelen. Hierdoor besparen we nu ontzettend veel tijd bij het ontwerpen, omdat we objecten hergebruiken hetzij in andere afmeting of uitvoering”, aldus Bram Scheepers.

Deskundige ondersteuning
De Flux is vol lof over het bedrijf achter de software. “Al tijdens de eerste demonstratie hadden we een goed gevoel bij Bemet”, vertelt Harm Kiefte. “Bij de implementatie kregen we goede begeleiding en hulp bij het definiëren van specifieke componenten om snel interieur in 3D op te zetten. Denk aan systeemwanden, ramen en deuren. Wanneer we ergens tegenaan lopen, krijgen we altijd deskundige ondersteuning vanuit Bemet.”

Sneller tot productie
Volgens directeur Harm Kiefte hebben ze de juiste CAD/CAM-oplossing in huis gehaald: “TopSolid’Wood van Bemet is dé 3D CAD/CAM-software voor de interieurbouw, waardoor het perfect aansluit op de werkzaamheden van De Flux. Daarnaast levert het pakket ons enorme tijdsbesparing op, doordat de programmering van de machine nu snel en foutloos vanuit de CAD/CAM-software komt.”

Klaar voor een tijdsbesparing bij de machine zonder extra tijd kwijt te zijn in de ontwerpfase?

Bemet Salesteam
0318 - 495858

Informatie aanvragen over TopSolid'Wood

Laat uw telefoonnummer achter zodat wij u terug kunnen bellen. Uiteraard gaan wij vertrouwelijk met al uw gegevens om.

Nieuws

De PDF-handleidingen van Tool+ versie 7.1 en Quality+ versie 7.1 staan in de Online Help. Dat betekent dat u nu naast Plan-de-CAMpagne nu ook binnen de handleidingen van APM+ gemakkelijk en snel kunt zoeken.

Lees meer

Profiteer in de zomermaanden juli en augustus van 50% korting op een 2e Plan-de-CAMpagne of een geselecteerde TopSolid training*. Tijdens deze periode ontvangt u een korting van maar liefst € 225 als er twee trainingen gevolgd worden! Er zijn diverse extra trainingsdagen ingepland.

Lees meer

Kalender

Wilt u de toekomst van de slimme maakindustrie in Noord- en Oost Nederland beleven en bespreken? Bezoek dan Bemet tijdens de TIV op 17, 18 en 19 september 2019 tussen 13:00 en 21:00 uur in Evenementenhal Hardenberg. U bent van harte welkom op onze stand 565 in hal 5. Graag tot ziens!

Lees meer

Het Business Software Event vindt dit jaar plaats op 20 juni op de nieuwe locatie van Mikrocentrum in Veldhoven. Deze editie staat in het teken van ‘Industrie 4.0 – uw bedrijfsproces stap voor stap efficiënter ingericht’. Centraal staat de noodzaak van voortgaande ketenintegratie en procesverbetering met behulp van software.

Lees meer