Wat is nieuw in APM+ versie 7.1?

De nieuwste versie van APM+ komt binnenkort uit. Welke vernieuwingen kunt u verwachten in versie 7.1?

Gebruiksvriendelijkere interface
De interface is op meerdere vlakken verbeterd:

  • Vensters vervangen door tabbladen
    Voorheen openden tabellen zich in vensters over elkaar heen, maar in de nieuwste versie van APM+ verschijnen de geopende tabellen als tabbladen naast elkaar. Hierdoor is het overzichtelijker geworden welke tabellen er zijn geopend en gaat wisselen tussen tabellen eenvoudiger en sneller.

Vensters vervangen door tabbladen in APM+

  • Functies toegankelijk via rechtermuisknop
    De functieknoppen zoals Bewerken, Kopiëren, Toevoegen en Verwijderen, vindt u standaard onder in het scherm. Ze zijn nu ook toegankelijk geworden via de rechtermuisknop. Op meerdere plekken in APM+ komt u via een rechtermuisklik in het menu terecht, waar u iets kunt bewerken, toevoegen, kopiëren, en meer.

Functies toegankelijk via rechtermuisknop in APM+

  • Persoonlijke indeling van tabellen
    Iedere tabel bevat een legio aan kolommen. De ene kolom zal voor u relevanter zijn dan de andere. Dat is voor iedereen verschillend. Vanaf V7.1 is het mogelijk om elke tabel in te richten met alleen de kolommen die voor u relevant zijn. Bij elke volgende keer dat u de tabel opent, verschijnen alleen de door u geselecteerde kolommen in beeld. Elke tabel kan zo naar uw wensen worden ingesteld door middel van een rechtermuisklik op de veldnamen van de desbetreffende tabel.

Vertoning step-files in 3D
Door een upgrade van de database van APM+ naar de nieuwste versie is onder meer de karakterset uitgebreid met nieuwe karakters. Handig wanneer u bijvoorbeeld een buitenlandse vestiging hebt die in een andere taal communiceert. Ander voordeel van deze database-upgrade is dat daardoor step-files van een gereedschapssamenstelling of artikel in 3D kunnen worden getoond. Het gaat hier niet alleen om zelf opgebouwde step-files, maar ook om step-files die u ontvangt van uw klanten.

3D Beitel In APM+

Uitbreiding grootheden en eenheden in Quality+
Metingen in Quality+ zijn niet langer beperkt tot mm of inch voor de lengte, en graden of radialen voor de hoek. In de nieuwste versie van APM+ zijn de eenheden micometer, decimeter, etc. toegevoegd. Naast deze nieuwe eenheden is APM+ ook uitgebreid met verschillende grootheden zoals temperatuur, druk en hardheid, met alle bijbehorende eenheden. Hierdoor kunt u bijvoorbeeld de temperatuur meten in Celsius of Fahrenheit en de metingen vastleggen in het systeem.
APM+ is vanaf V7.1 onbeperkt uit te breiden met elke gewenste grootheid of eenheid. Dus wanneer u wensen heeft voor een specifieke grootheid of eenheid, neem dan contact met ons op.

Uitgifte unieke meetmiddelen op orderbasis
In V7.1 wordt op basis van de order de meetlijst met benodigde meetmiddelen geautomatiseerd en in één keer uitgegeven. De meetlijst gaat dan met de order etc. mee naar de machine. Dit werkt nu op zelfde wijze als bij de uitgifte van gereedschapssamenstellingen.

Meer informatie aanvragen over APM V7.1

Uw kwaliteit van processen eenvoudig verbeteren?

Bemet Salesteam
Bemet Salesteam
0318 - 495858

Informatie aanvragen over APM+ versie 7.1

Laat uw telefoonnummer achter als u teruggebeld wilt worden. Uiteraard gaan wij vertrouwelijk met al uw gegevens om.

Nieuws

Van sommige klanten krijgen we wel eens de vraag waarom ze naast licenties en de helpdesk ook moeten betalen voor onderhoud. Want, wordt er dan geredeneerd, als ik de software aanschaf, dan werkt het toch goed? Het feit dat het werkt is helaas geen garantie voor morgen of volgende week. Software heeft nu eenmaal onderhoud en updates nodig. Vergelijk het maar met een auto: af en toe de olie vervangen voorkomt dat de motor in de soep loopt. 

Lees meer

Wilt u weten of uw bedrijfsproces optimaal functioneert? Maak dan op de Bemet-stand (nummer 178) tijdens de METAVAK een afspraak voor een gratis quick scan: daarbij brengt één van onze ervaren collega’s enkele hoofdprocessen binnen uw bedrijf in kaart.

Lees meer

Kalender

Op 30, 31 oktober en 1 november 2018 vindt alweer de 14e editie van METAVAK in Evenementenhal Gorinchem plaats. Dé vakbeurs voor de gehele metaalbranche. Fabrikanten, importeurs en groothandelaren op het gebied van metaalbewerkingsmachines, -gereedschappen, industriële automatisering en meet- en regeltechnieken maken onderdeel uit van het platform.

Lees meer

Op 10 en 11 oktober houdt Promas open dagen van 14:00 – 21:00 in Maasbree. Naast de verspanende CNC-gestuurde metaalbewerkingsmachines van Promas kunt u ook diverse span- en snijgereedschappen, beladingssystemen en CAD/CAMsystemen bekijken. Bemet is tijdens deze dagen vertegenwoordigd als CAD/CAM-, ERP- en APM-leverancier.

Lees meer