Wat is nieuw in APM+ versie 7?

APM+ is vernieuwd. Versie 7 van APM+ biedt u nieuwe tools om u te helpen de werkzaamheden in de werkplaats verder te optimaliseren. Hieronder leest u de belangrijkste vernieuwingen in APM+.

Afwijken van standaardprocedure
Ook kunt u in versie 7 gewoon één standaardprocedure blijven volgen. Echter, wanneer het wenselijk is kunt u daar ook van afwijken. Denk aan gereedschappen klaarzetten voor ‘interne’ orders en niet alleen voor ‘externe’ orders. Of een definitie geven aan draaigereedschappen naast het definiëren van frezengereedschappen. Dit zijn enkele voorbeelden van nieuwe mogelijkheden in APM+ versie 7.

Gereedschapssamenstellingen beter beheren
Het beheer van gereedschapssamenstellingen is flink verbeterd, wat beter aansluit bij uw werkwijze:

  • Doordat nu iedere gereedschapssamenstelling uniek is én blijft, maakt u in versie 7 gereedschapssamenstellingen slechts één keer aan om ze vervolgens eindeloos te kunnen hergebruiken. Dit bespaart u veel tijd, verkleint de kans op invoerfouten en vereenvoudigt de interactie tussen APM+ en daaraan gekoppelde CAD/CAM-systemen zoals TopSolid.
  • Automatisch een uniek nummer of handmatig een eigen unieke naam toekennen aan een gereedschapssamenstelling. Beide is mogelijk in APM+ versie 7. En hoe het gebeurt, bepaalt u zelf.
  • De prioriteit van gereedschapssamenstelling is op ieder gewenst moment aan te passen. Het systeem is nu zo flexibel ingericht, waardoor het eenvoudig aan te passen is bij andere inzichten.
  • Samenstellingen van gereedschappen opbouwen, uitgeven en inmeten lukt nu ook zonder order. Een handige tool om bijvoorbeeld een intern te gebruiken mal te produceren.
  • Door verdergaande digitalisering in de werkplaats, zoals bijlagen of andere gegevens koppelen aan een gereedschapssamenstelling, hoeft uw operator niet te zoeken naar zijn informatie want hij heeft alle benodigde informatie bij de hand.

Beter inzicht krijgen in orders en status
Heeft u een order slechts gedeeltelijk ingevoerd omdat nog niet alle details bekend zijn? Geen probleem, ook deze order verschijnt nu in het orderoverzicht. Met het vernieuwde orderoverzicht krijgt u helder inzicht in alle volledig én gedeeltelijk ingevoerde orders met bijbehorende status.

Vernieuwd orderoverzicht:

Vernieuwd orderoverzicht in APM+

Orders volledig afronden
In de praktijk blijkt de afronding van orders nog wel eens te worden ‘vergeten’ vanwege te veel werk. Om uw magazijnmedewerkers daarin te ondersteunen beschikt de nieuwe versie over een vernieuwd orderoverzicht met productstappen. Door elke order vanuit dit overzicht te starten, worden zaken aangepakt als ‘wat moet nog gebeuren voordat het product/gereedschap naar de machine kan’ en ‘is er voldoende voorraad’. Zo wordt niets vergeten. Bovendien geeft dit orderoverzicht de mogelijkheid om orders versneld af te ronden.

Sneller meetresultaten printen
U gaat flink tijd winnen bij het printen van meetrapporten. In APM+ versie 7 zit de optie om alle bewerkingen van een product op één meetrapport te printen. Daarbij kunt u aangeven of de meetresultaten bedoeld zijn voor extern of intern gebruik. Op deze manier print u eenvoudig een rapport voor klanten, waarin bepaalde resultaten zijn weggelaten die voor hen niet relevant zijn.

Alle bewerkingen van een product op één meetrapport printen

Alle meetresultaten van alle bewerkingen in APM+

Meetresultaten meetmachines direct beschikbaar
Als er meetprogramma’s zijn gemaakt op een meetmachine van onder meer Mitutoyo, Zeiss of Werth, zijn deze programma’s eenvoudig om te zetten naar een meetlijst in APM+. De meetresultaten van de meetmachines kunnen eveneens eenvoudig worden geïmporteerd in APM+ en opgeslagen worden bij het betreffende product. Op deze manier heeft u de meetresultaten in APM+ eenvoudig en direct tot uw beschikking.

Neem gerust contact op als u wilt updaten naar APM+ versie 7 »

Uw kwaliteit van processen eenvoudig verbeteren?

Bemet Salesteam
Bemet Salesteam
0318 - 495858

Informatie over het updaten naar APM+ versie 7

Laat uw telefoonnummer achter als u teruggebeld wilt worden. Uiteraard gaan wij vertrouwelijk met al uw gegevens om.

Nieuws

Van sommige klanten krijgen we wel eens de vraag waarom ze naast licenties en de helpdesk ook moeten betalen voor onderhoud. Want, wordt er dan geredeneerd, als ik de software aanschaf, dan werkt het toch goed? Het feit dat het werkt is helaas geen garantie voor morgen of volgende week. Software heeft nu eenmaal onderhoud en updates nodig. Vergelijk het maar met een auto: af en toe de olie vervangen voorkomt dat de motor in de soep loopt. 

Lees meer

Wilt u weten of uw bedrijfsproces optimaal functioneert? Maak dan op de Bemet-stand (nummer 178) tijdens de METAVAK een afspraak voor een gratis quick scan: daarbij brengt één van onze ervaren collega’s enkele hoofdprocessen binnen uw bedrijf in kaart.

Lees meer

Kalender

Op 30, 31 oktober en 1 november 2018 vindt alweer de 14e editie van METAVAK in Evenementenhal Gorinchem plaats. Dé vakbeurs voor de gehele metaalbranche. Fabrikanten, importeurs en groothandelaren op het gebied van metaalbewerkingsmachines, -gereedschappen, industriële automatisering en meet- en regeltechnieken maken onderdeel uit van het platform.

Lees meer

Op 10 en 11 oktober houdt Promas open dagen van 14:00 – 21:00 in Maasbree. Naast de verspanende CNC-gestuurde metaalbewerkingsmachines van Promas kunt u ook diverse span- en snijgereedschappen, beladingssystemen en CAD/CAMsystemen bekijken. Bemet is tijdens deze dagen vertegenwoordigd als CAD/CAM-, ERP- en APM-leverancier.

Lees meer