Wat is nieuw in APM+ versie 7?

APM+ is vernieuwd. Versie 7 van APM+ biedt u nieuwe tools om u te helpen de werkzaamheden in de werkplaats verder te optimaliseren. Hieronder leest u de belangrijkste vernieuwingen in APM+.

Afwijken van standaardprocedure
Ook kunt u in versie 7 gewoon één standaardprocedure blijven volgen. Echter, wanneer het wenselijk is kunt u daar ook van afwijken. Denk aan gereedschappen klaarzetten voor ‘interne’ orders en niet alleen voor ‘externe’ orders. Of een definitie geven aan draaigereedschappen naast het definiëren van frezengereedschappen. Dit zijn enkele voorbeelden van nieuwe mogelijkheden in APM+ versie 7.

Gereedschapssamenstellingen beter beheren
Het beheer van gereedschapssamenstellingen is flink verbeterd, wat beter aansluit bij uw werkwijze:

  • Doordat nu iedere gereedschapssamenstelling uniek is én blijft, maakt u in versie 7 gereedschapssamenstellingen slechts één keer aan om ze vervolgens eindeloos te kunnen hergebruiken. Dit bespaart u veel tijd, verkleint de kans op invoerfouten en vereenvoudigt de interactie tussen APM+ en daaraan gekoppelde CAD/CAM-systemen zoals TopSolid.
  • Automatisch een uniek nummer of handmatig een eigen unieke naam toekennen aan een gereedschapssamenstelling. Beide is mogelijk in APM+ versie 7. En hoe het gebeurt, bepaalt u zelf.
  • De prioriteit van gereedschapssamenstelling is op ieder gewenst moment aan te passen. Het systeem is nu zo flexibel ingericht, waardoor het eenvoudig aan te passen is bij andere inzichten.
  • Samenstellingen van gereedschappen opbouwen, uitgeven en inmeten lukt nu ook zonder order. Een handige tool om bijvoorbeeld een intern te gebruiken mal te produceren.
  • Door verdergaande digitalisering in de werkplaats, zoals bijlagen of andere gegevens koppelen aan een gereedschapssamenstelling, hoeft uw operator niet te zoeken naar zijn informatie want hij heeft alle benodigde informatie bij de hand.

Beter inzicht krijgen in orders en status
Heeft u een order slechts gedeeltelijk ingevoerd omdat nog niet alle details bekend zijn? Geen probleem, ook deze order verschijnt nu in het orderoverzicht. Met het vernieuwde orderoverzicht krijgt u helder inzicht in alle volledig én gedeeltelijk ingevoerde orders met bijbehorende status.

Vernieuwd orderoverzicht:

Vernieuwd orderoverzicht in APM+

Orders volledig afronden
In de praktijk blijkt de afronding van orders nog wel eens te worden ‘vergeten’ vanwege te veel werk. Om uw magazijnmedewerkers daarin te ondersteunen beschikt de nieuwe versie over een vernieuwd orderoverzicht met productstappen. Door elke order vanuit dit overzicht te starten, worden zaken aangepakt als ‘wat moet nog gebeuren voordat het product/gereedschap naar de machine kan’ en ‘is er voldoende voorraad’. Zo wordt niets vergeten. Bovendien geeft dit orderoverzicht de mogelijkheid om orders versneld af te ronden.

Sneller meetresultaten printen
U gaat flink tijd winnen bij het printen van meetrapporten. In APM+ versie 7 zit de optie om alle bewerkingen van een product op één meetrapport te printen. Daarbij kunt u aangeven of de meetresultaten bedoeld zijn voor extern of intern gebruik. Op deze manier print u eenvoudig een rapport voor klanten, waarin bepaalde resultaten zijn weggelaten die voor hen niet relevant zijn.

Alle bewerkingen van een product op één meetrapport printen

Alle meetresultaten van alle bewerkingen in APM+

Meetresultaten meetmachines direct beschikbaar
Als er meetprogramma’s zijn gemaakt op een meetmachine van onder meer Mitutoyo, Zeiss of Werth, zijn deze programma’s eenvoudig om te zetten naar een meetlijst in APM+. De meetresultaten van de meetmachines kunnen eveneens eenvoudig worden geïmporteerd in APM+ en opgeslagen worden bij het betreffende product. Op deze manier heeft u de meetresultaten in APM+ eenvoudig en direct tot uw beschikking.

Neem gerust contact op als u wilt updaten naar APM+ versie 7 »

Uw kwaliteit van processen eenvoudig verbeteren?

Bemet Salesteam
Bemet Salesteam
0318 - 495858

Informatie over het updaten naar APM+ versie 7

Nieuws

Maakt u al gebruik van de filtermogelijkheden in APM+ om bijvoorbeeld snel alle orderregels op een bepaalde machine of ordernummers uit een bepaald jaar in één oogopslag in beeld te krijgen? Dan hebben we goed nieuws voor u. Vanaf APM+ versie 7.1 is er meer mogelijk met filteren op een meer gebruiksvriendelijke manier.

Lees meer

Voor bedrijven uit de maakindustrie is business-software een onmisbaar strategisch instrument om bedrijfsprocessen verder te optimaliseren. Het gaat hierbij niet alleen om de integratie van de software binnen een bedrijf maar ook binnen de keten. Bemet International is als totaalautomatiseerder voor de maakindustrie vanzelfsprekend ook aanwezig op deze beurs.

Lees meer

Kalender

Omdat Bemet bedrijven uit de maakindustrie helpt om processen (verder) te optimaliseren zodat het bedrijf slimmer, sneller en beter kan produceren, mogen wij als standhouder niet ontbreken op deze beurs. U bent van harte welkom op onze stand 229 in hal 2. Graag tot ziens!

Lees meer

Op 10 en 11 oktober houdt Promas open dagen van 14:00 – 21:00 in Maasbree. Naast de verspanende CNC-gestuurde metaalbewerkingsmachines van Promas kunt u ook diverse span- en snijgereedschappen, beladingssystemen en CAD/CAMsystemen bekijken.

Lees meer